Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ευχίδειος Άθλος υπο την αιγίδα του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Ο αγώνας τελείται υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Την αιγίδα του δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και τη στήριξη των Δήμων Δελφών και Θηβαίων και Λιβαδειάς.
Η εκκίνηση για τα 107,5 χλμ. και η αναστροφή για τα 215 του αγώνα θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο Πλαταιών, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 8/5/2015 (ώρα 24.00). Οι αθλητές ξεκινούν διασχίζοντας τον κάμπο των Πλαταιών με το πεδίο της μάχης δεξιά τους, και τον Ελικώνα να ορθώνεται αριστερά, τρέχουν δίπλα από το κανάλι του Μόρνου σε χωματόδρομο για 5 χλμ., για να φτάσουν στα ιστορικά Λεύκτρα. Συνεχίζουν για Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, αρχαία Θίσβη, από όπου σε λίγο αρχίζει η ανάβαση του βουνού των Μουσών Ελικώνα. Περνούν από όμορφα ορεινά χωριά την Αγ. Αννα και το Κυριάκι (αρχαίο Φλυγόνιον) αφού περάσουν μέσα από το ελατοδάσος, σε υψόμετρο 1050μ.
Στη συνέχεια κατηφορίζουν, συναντούν το Στείρι, το Δίστομο για να αρχίσουν και πάλι να ανεβαίνουν, αυτή τη φορά τις πλαγιές του Παρνασσού μέχρι την Αράχωβα. Από εκεί κατηφορίζουν πια για τους Δελφούς, το κέντρο της γης.