Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Συνέλαβαν τον Αλβανό δραπέτη που διέπραξε 12 κλοπές στο Δήμο Δ.Α.Α.

Συνελήφθη, στις 30-04-2015 το απόγευμα στην Αθήνα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος της σπείρας, ο οποίος την 26-02-2015, είχε αποδράσει από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 26χρονος, μαζί με τους συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών, κλοπών–διαρρήξεων και κλοπών τροχοφόρων, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Τα μέλη της σπείρας, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένους ρόλους ανά περίπτωση, επέλεγαν αρχικά τους υποψήφιους «στόχους» τους και στη συνέχεια προέβαιναν στην κατόπτευσή τους, προκειμένου να εξακριβώσουν την ώρα κατάκλισις των ενοίκων τους.
Στη συνέχεια, συνήθως βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, είτε παραβίαζαν τις πόρτες των οικιών, με θραύση του ομφαλού των κλειδαριών τους, είτε εκμεταλλεύονταν ανασφάλιστα σημεία εισόδου τους και προέβαιναν στην κλοπή κυρίως χρηματικών ποσών, ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και χρυσαφικών και κοσμημάτων.
Σε πολλές περιπτώσεις αφαιρούσαν τα κλειδιά των Ι.Χ.Ε. ή Ι.Χ.Φ. οχημάτων των θυμάτων τους, με τα οποία διέφευγαν από τους τόπους διάπραξης των εγκληματικών τους πράξεων.
Εκτιμάται ότι η συνολική λεία που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους, υπερβαίνει σε χρηματική αξία τις (150.000) ευρώ.
Πιο αναλυτικά στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας διέπραξαν:
  • Έντεκα (11) κλοπές και οκτώ (8) απόπειρες κλοπών στα Άσπρα Σπίτια Διστόμου Βοιωτίας.
  • Μία (1) κλοπή και μία (1) απόπειρα κλοπής στην Αντίκυρα Βοιωτίας.