Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου για την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δίστομο

Από την έδρα του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας ξεκίνησε χθες 04/11/2013 η ενημέρωση για τις δράσεις της πράξης με τίτλο: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών» (ΤοπΣΑ), που υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δίστομο όπου Δήμαρχος κ. Πατσαντάρας αφού καλωσόρισε την Αντιπεριφερειάρχη κα. Παπαθωμά, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Παπαπαναγιώτου και τον Διαχειριστή του προγράμματος κ. Πρασσά -μέσα από την σύντομη εισήγησή του, έδωσε το στίγμα της καλής συνεργασίας από την φάση του σχεδιασμού του προγράμματος Σύμπραξης το 2011 μέχρι σήμερα το οποίο πλέον άρχισε να υλοποιεί τις δράσεις του.
Η πράξη αποσκοπεί στην τοποθέτηση στην αγορά εργασίας 120 ωφελουμένων που εμπίπτουν στις ομάδες όπως είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, αγρότες με εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ, για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) και μέχρι 9.000 ευρώ από άλλες πηγές και νέοι επιστήμονες που επιδιώκουν ενίσχυση κι εκσυγχρονισμό των δραστηριοτήτων τους προκειμένου να καταστούν βιώσιμοι κι ανταγωνιστικοί.

Ο σκοπός της προτεινόμενης παρέμβασης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση στη Βοιωτία» είναι η τοπική ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για τους ανέργους των Δήμων: Θήβας, Τανάγρας, Αλιάρτου, Ορχομενού, και Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας. Οι προαναφερόμενοι Δήμοι είναι εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ». Ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας όπως τόνισε η κα. Παπαθωμά στην εισήγησή της, «…ήταν από τους πρώτους που εμπιστεύθηκε απριόρι την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και συμμετάσχει ως εταίρος από το 2011…».
Ο σκοπός αυτός επιδιώκεται με μια πολύπλευρη, συστηματική και ολοκληρωμένη προσέγγιση η οποία λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, αναμένεται να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την αύξηση απασχόλησης, προωθώντας ίσες ευκαιρίες για την ενσωμάτωση πολιτών στην αγορά εργασίας.
Συντονιστής εταίρος των ΤοπΣΑ είναι το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Α.Ε.
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής από 13/11/13 έως 26/11/13. Τηλ: 22610 – 27676, www.viotikisimraxi.gr