Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σε σοβαρή κατάσταση & 2ος αστυνομικός απο την συμπλοκή στο Δίστομο

Στην  Ασφάλεια Λιβαδειάς υπηρετούσε  ο 37χρονος αστυνομικός  που  εχασε τη ζωή του τα ξημερώματα κοντά στο Δίστομο. Μετείχε με συνάδελφό του και συμβατικό αυτοκίνητο σε μπλόκα για τους δραπέτες των Τρικάλων ενώ τραυματίας είναι ακόμη ένας αστυνομικός που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε απο την εκπομπή του FM-1 "Καλημέρα Λαμία-Καλημέρα Φθιώτιδα" την ώρα της κλοπής του αυτοκινήτου τους αντιλήφθηκε ο  ίδιοκτήτης του και  τηλεφώνησε στην Αστυνομία.
Εκεί κοντά υπήρχε ένα περιπολικό της ΟΠΚΕ με δυο αστυνομικούς και ταυτόχρονα δόθηκε εντολή στο συμβατικό της Ασφάλειας Λιβαδειάς με τρεις άνδρες να κινηθεί προς το σημείο.
Μετά από  λίγα λεπτά τα δυο αστυνομικά αυτοκίνητα συναντήθηκαν και εντόπισαν το κλεμμένο ΙΧ με τους δραπέτες. Τους έστησαν  μπλόκο και τους ακινητοποίησαν.
Οι κακοποιοί κατέβηκαν και  προσποιούμενοι ότι  προτίθενται να παραδοθούν έφτασαν σε απόσταση αναπνοής  με τους αστυνομικούς αλλά χωρίς να έχουν αποχωριστεί τα Καλάσνικοφ.
Με άγριες διαθέσεις ζητησαν να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί και όταν ο 37χρονος της Ασφάλειας αντέδρασε και η αντίδραση του εκλείφθηκε από τους  κακοποιούς ως κίνηση να αγγίξει το  πιστόλι του, ένας από τους 5  δραπέτες ακαριαία αντέδρασε γαζώνοντας τον άτυχο αστυνομικό ενώ από τα  τυφλά πυρά τραυματίστηκε και ένας ακόμη αστυνομικός.
Οι άλλοι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν, αρχικά επιχείρησαν να  προσφέρουν βοήθεια στους  αιμόφυρτους συναδέλφους τους οπότε βρήκαν την ευκαιρία οι αδίστακτοι εκτελεστές του αστυνομικού να επιβιβαστούν και πάλι στο  κλεμμένο  ΙΧ και να εξαφανιστούν.
Η αστυνομία εξακολουθεί να τηρεί στάση σιωπής  προς τα μέσα ενημέρωσης για την συγκεκριμμενη υπόθεση. Αν από την αρχή εδινε στοιχεία π.χ. για τον τύπο των κλεμμένων αυτοκινήτων που χρησιμοποίησαν οι δραπέτες μήπως θα  διευκόλυνε τον εντοπισμό και την σύλληψή τους με την βοήθεια και  πολιτών πριν συμβεί το  μοιραίο με την δολοφονία του 37χρονου αστυνομικού;
Μήπως με τέτοιες δογματικές αντιλήψεις θα  περιμένουμε και νέο θύμα αστυνομικό ή πολίτη μέχρι κάποια στιγμή  να συλληφθούν οι αδίστακτοι αυτοί εκτελεστές;