Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ο Δήμαρχος Δ.Α.Α. Ι.Πατσαντάρας για την Παγκόσμια ημέρα γυναίκας

«Παγκόσμια ημέρα γυναίκας»  

       Η 8η Μαρτίου κάθε έτους, εκτός από ημέρα θύμησης των αγώνων του γυναικείου κινήματος (στις αρχές του 20ου αιώνα) που αποτελούν ορόσημο της μετεξέλιξής του, θα έλεγα ότι είναι και ημέρα απολογισμού κι αξιολόγησης αποτελεσμάτων καθώς επίσης και επαναπροσδιορισμού του πολύμορφου ρόλου της σύγχρονης γυναίκας στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.
         Δεν ξεχνάμε ότι η γυναίκα είναι συνώνυμο της προσφοράς. Με τους αγώνες της, ως μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, φίλη και συνεργάτης, κατόρθωσε να διευρύνει το πεδίο δράσης της, να πείσει και να διεκδικήσει την θέση που τής αρμόζει, έτσι ώστε η πολύμορφη προσφορά της να έχει αντίκρισμα σ’ όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση και να λειτουργήσει καταλυτικά στην δημιουργία μετώπου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των απαιτήσεων.
Εν κατακλείδι η ζωή είναι μια εικόνα συνθέσεων σκέψεων, φιλοσοφίας, κουλτούρας και ενεργειών. Σ’ αυτήν την εικόνα η Γυναίκα βάζει τις δικές της φωτεινές πινελιές.
Απλώνοντάς σας το χέρι, Σας εύχομαι να είστε πάντα δυνατές, ενεργείς και παρούσες στον κοινό αγώνα μας, για το καλό της κοινωνίας μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ