Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

H διαμαρτυρία του Πατσαντάρα προς τον Διοικητή του ΙΚΑ

Την έντονη διαμαρτυρία του, εξέφρασε με επιστολή προς τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κ. Γιάννης Πατσαντάρας, την Τρίτη 22/01/2013. Με Αφορμή την πρόσφατη (03/12/2012) μετακίνηση των διοικητικών υπηρεσιών του Παραρτήματος της Παραλίας Διστόμου και τελικώς του αρνητικού -εκ των πραγμάτων- αποτελέσματος, ο Δήμαρχος εξέθεσε τα πολύμορφα προβλήματα τα οποία ανέκυψαν όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου.
         Παράλληλα του επεσήμανε τις αρνητικές παραμέτρους που δημιουργούνται απ’ αυτά, οι οποίες ταλαιπωρούν όχι μόνον εκείνους που χρήζουν εξυπηρέτησης αλλά αναστατώνουν και την καθημερινότητα των υπολοίπων μελών της οικογένειας, αφού αρκετοί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λ.π.).
 Πλην της διαμαρτυρίας, στην επιστολή αναγράφεται και η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος στον Διοικητή του ΙΚΑ. Πρόταση η οποία μπορεί να δώσει την λύση στο πρόβλημα και να σταματήσει το άγχος του χρόνου, την αγωνία για άμεση εξυπηρέτηση και τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις από και προς Λιβαδειά των συνδημοτών. Αφού υπάρχει ο χώρος κι η υλικοτεχνική υποδομή, ζητά να μετακινηθεί μόνιμα ένας υπάλληλος στο Παράρτημα της Παραλίας Διστόμου, ο οποίος θα παραλαμβάνει από τους πολίτες τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά-έγγραφα που χρειάζονται, και θα τα προωθεί (άλλωστε η τεχνολογία βοηθά) στις κεντρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Λιβαδειάς. Η πρόταση είναι ρεαλιστική και εφικτή συγχρόνως, αφού το κράτος δεν θα έχει πρόσθετα έξοδα, για την λειτουργία αυτής της υπηρεσίας.
Είναι πλέον θέμα βούλησης κι όχι οικονομικής επιβάρυνσης. Γι αυτό κι οι πιέσεις μας, ασκούνται προς αυτή την κατεύθυνση. 
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ