Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Κόντρα Αμφίκλειας Παρνασσού.Δεν ευνούμε την Αράχωβα απαντά το Χ.Κέντρο

Καταστροφή αποτέλεσε για τους καταστηματάρχες της Αμφίκλεια και την ευρύτερη περιοχή το γεγονός ότι ο δρόμος προς το ΧΚ Παρνασσού παρέμεινε κλειστός τις ημέρες των γιορτών. Σε απόγνωση επιχειρηματίες της περιοχής μιλούν για ανεπανόρθωτη ζημιά ενώ η δημοτική αρχή προσέφυγε για το θέμα στην Ελληνική δικαιοσύνη μιλώντας για επιλεκτικό αποχιονισμό σε βάρος της Αμφίκλειας από τον εργολάβο που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο από το ΧΚ Παρνασσού.

Για τρεις ημέρες συμπεριλαμβανομένης και της αργίας της Πρωτοχρονιάς και ενώ οι καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα είχαν βελτιωθεί, ο δρόμος από την Αμφίκλεια προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ήταν κλειστός.
Με αποτέλεσμα κάτοικοι και επαγγελματίες να εκφράζουν την αγανάκτησή τους, για την κατάσταση και να μην παίρνουν καμία ουσιαστική απάντηση, αφού οι αρμόδιοι, επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον. Η Δημοτική Αρχή Αμφίκλεις-Ελάτειας δεν έχει την αρμοδιότητα του αποχιονισμού του δρόμου και ο δήμαρχος Θ.Ντούρος, έφτασε μέχρι το γραφείο του εισαγγελέα Λιβαδειάς, ζητώντας την σύμβαση του Κέντρου με τον εργολάβο, για να αποδοθούν ευθύνες για τον επιλεκτικό όμως λέει στο STAR αποχιονισμό, μόνο στον άξονα προς Αράχωβα, αφήνοντας τις άλλες Παραπαρνάσιες περιοχές αποκλεισμένες.
Δείτε το video στο webtv lamiastar.gr
                    
Δείτε τι είπε ο Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας για το θέμα
                    
Δεν ευνοούμε την Αράχωβα” απαντά η υπεύθυνη του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού στις αιχμές του Δημάρχου Αμφίκλειας Ελάτειας.
Η κ.Σιορόκου συμπληρώνει ότι ο δρόμος απο Αράχωβα μπορεί να ανοίγει, αλλά αυτό οφείλεται και στην συμβολή του Δήμου Λιβαδειάς. Αντίθετα από την Αμφίκλεια δεν υπάρχει συνέργεια και συνεργασία, ενώ αριθμητικά πάντα υπερτερεί σε επισκεψιμότητα η περιοχή Λιβαδειάς-Αράχωβας.