Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012-2014 του Δήμου Δ.Α.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το απόγευμα της Τρίτης 15 Ιανουαρίου 2013, συνεδρίασε στο Δημαρχιακό Κατάστημα στο Δίστομο, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, με θέμα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012-2014 του Δήμου.
Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της επιτροπής κ. Πατσαντάρας, στην εισήγησή του, ανέπτυξε κατά ενότητες τον κορμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος, έτσι ώστε τα μέλη να έχουν μια σφαιρική εικόνα για τις στρατηγικές και τις δράσεις που απορρέουν απ΄ αυτές. Τόνισε δε την Ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει ο σχεδιασμός και καθορισμός στόχων οι οποίοι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της πραγμάτωσης του οράματος της Δημοτικής Αρχής και σημείωσε ότι: «…στόχος είναι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να είναι αποτέλεσμα μιας μόνιμης εσωτερικής διαδικασίας και δομής του Δήμου που θα συντελέσει στην διαρκεί ανάπτυξη της ικανότητάς του να προγραμματίζει, να παρακολουθεί, να αξιολογεί την λειτουργία του, καθώς και να εκπληρώσει το όραμα της δημοτικής αρχής, όπως είναι:

  • Βιωσιμότητα.
  • Βελτίωση του επιπέδου ανάπτυξης, του εισοδήματος και της απασχόλησης των κατοίκων του Δήμου.
  • Ανάδειξη του συνόλου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας σε ισχυρό τουριστικό πόλο έλξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος αλλά και της χώρας, και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
  • Αξιοποίηση της γεωγραφικής εγγύτητας του Δήμου με την Αθήνα και της κομβικής του θέσης σ’ ένα δυναμικό σύνολο τουριστικών πόρων εθνικής και διεθνούς εμβέλειας.
  • Αξιοποίηση του πρωτογενή τομέα και σύνδεση της αγροτικής - κτηνοτροφικής παραγωγής με το τουριστικό προϊόν. Προστασία του φυσικού – πολιτιστικού περιβάλλοντος και βελτίωση του οικιστικού περιβάλλοντος.
  • Βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες…».

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Δ.Α.Α. είπε: «… Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε ενεργά στην διαδικασία διαμόρφωσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου, με υποβολή προτάσεων στο σχετικό ερωτηματολόγιο αφού ενημερωθείτε για το πλήρες κείμενο της 1ης φάσης του εν λόγω προγράμματος. Για την δική μας Δημοτική Αρχή, η γνώμη σας μετράει, η γνώμη σας έχει αξία. Γι αυτό θέλουμε να την ακούσουμε πριν διαμορφώσουμε οριστικά το νέο επιχειρησιακό μας σχέδιο».