Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου μεταφέρονται στην Λιβαδειά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αντιδημάρχου Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Μίχου Ιωάννη και του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλου Ροβέρδου με θέμα την «Μετακίνηση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου».
Ο κ. Μίχος επέδωσε σχετική επιστολή του Δημάρχου, επιπλέον ανέλυσε το πρόβλημα σε όλη του τη διάσταση και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια εκ μέρους των δημοτών, για την μετακίνηση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου στην Λιβαδειά, απαιτώντας από τον κ. Σπυρόπουλο όπως επανεξεταστεί σοβαρά το παραπάνω θέμα.
Σας παραθέτουμε την επιστολή του Δημάρχου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας :
Επιστολή :

Κύριε Διοικητά,
με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου μεταφέρονται στην Λιβαδειά. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι λόγοι γι’ αυτή σας την απόφαση.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις υπηρεσίες αυτές εξυπηρετούνται το Δίστομο, Στείρι, Αντίκυρα, Παραλία Διστόμου, Κυριάκι, Δεσφίνα και 300 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο συμπεριλαμβανομένου και το Αλουμίνιον της Ελλάδος. Ουσιαστικά εξυπηρετεί μια περιοχή με 15.000 κατοίκους που η πλειοψηφία είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.
Επίσης η υπηρεσία στεγάζεται σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που η οικονομική επιβάρυνση δεν ξεπερνά τα 10€ το χρόνο.
Κύριε διοικητά κατανοούμε την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα και κατ’ επέκταση το ΙΚΑ, πιστεύουμε όμως ότι το παράρτημα της Παραλίας Διστόμου δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του και ζητάμε να εξετάσετε ευνοϊκά το αίτημά μας για παραμονή των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και χωρίς ιδιαίτερα ταλαιπωρία των συνταξιούχων και των εργαζομένων σε μια βαριά βιομηχανία. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση. 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ