Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σχολή αναρρίχησης βράχου αρχαρίων απο τον Σ.Χ.Ο Αράχωβας



Σύλλογος: Σ.Χ.Ο.ΑΡΑΧΟΒΑΣ

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Τζώρτζης Μηλιάς, προπονητής ορειβασίας ΓΓΑ/ΕΟΟΑ, οδηγός βουνού

2-4/11 :            Αττική (Βαρυμπόμπη, Πεντέλη)
Πρώτη επαφή με το βράχο, σκαρφάλωμα με σχοινί από πάνω (top rope), ασφάλιση με gri-gri  αλλά και οχτάρι/κουβαδάκι, εκμάθηση βασικών κόμπων,  ραπέλ.
10-11/11:         Αττική (πεδία : Μαρκόπουλο, Πεντέλη)
Top rope σε πιο δύσκολα βράχια και πρώτες προσπάθειες επικεφαλής σε  καλά ασφαλισμένες διαδρομές
16-18/11:         Παρνασσός, πεδίο “Κόκκινη στέγη”  (διαμονή στο  MILIAS CAMPS VILLAGE με 12 ευρώ/άτομο)
Βελτίωση τεχνικής, επικεφαλής σε δυσκολότερες διαδρομές, βασικές γνώσεις για τις φυσικές ασφάλειες,  μεγάλα ραπέλ, μαθήματα θεωρίας, δεοντολογία στην αναρρίχηση. 
24-25/11 :        Αττική (Ιερά οδός και Πεντέλη)
Πραγματοποίηση σπορ διαδρομών  με τους μαθητές να πηγαίνουν επικεφαλής, 
30/11-2/12:      Παρνασσός  (διαμονή στο  MILIAS CAMPS VILLAGE με 12 ευρώ ανά άτομο)
Κλείσιμο σχολής, εξετάσεις στο βράχο αλλά και στη θεωρία, απονομή και πάρτι το Σάββατο το βράδυ στη βάση μας στον Παρνασσό (MILIAS CAMPS VILLAGE) μαζί με αποφοίτους προηγουμένων ετών.

 Ακόμη, για όποιον θέλει, κάθε Τετάρτη απόγευμα θα γίνονται έξτρα μαθήματα σε βράχια της Αττικής. Η σχολή απευθύνεται σε ενήλικα άτομα που έχουν απλά καλή υγεία και δεν χρειάζεται να έχουν οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία από αναρρίχηση ή ορειβασία ούτε  να βρίσκονται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Κόστος συμμετοχής:  320 ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνονται  :

Ακολουθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής:
1.      3 φωτογραφίες
2.      Φωτ/πία ταυτότητας
3.      Βεβαίωση από γιατρό (παθολόγο ή καρδιολόγο) ότι ο συμμετέχων είναι υγιής και μπορεί να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες.
4.      Αίτηση εγγραφής στον ΕΟΣ Ελευσίνας (μαζί με 30 € για τη συνδρομή στο σύλλογο). Αν κάποιος είναι ήδη μέλος άλλου ορειβατικού συλλόγου, δεν χρειάζεται να γραφτεί και στον ΕΟΣ Ελευσίνας ούτε να πληρώσει το ποσό αυτό).
5.      Αίτηση για συμμετοχή σε σχολή αναρρίχησης αρχαρίων

Oι μαθητές μπορούν να απουσιάσουν από ένα από τα Σαββατοκύριακα. Στην περίπτωση περισσοτέρων απουσιών, δεν παίρνουν πτυχίο παρά μόνον αφού συμπληρώσουν τις παρουσίες τους  κατά τη διάρκεια κάποιων απογευμάτων κατόπιν συνεννόησης σε αναρριχητικά πεδία της Αττικής.

Στο κόστος της σχολής (320 ευρώ) περιλαμβάνονται τα μαθήματα της αναρρίχησης και ο εξοπλισμός (εκτός από τα παπούτσια τα οποία πρέπει όλοι να διαθέτουν). Ακόμη, στους μαθητές της σχολής θα δοθούν  ένα βιβλίο-τεχνικός οδηγός αναρρίχησης του Τζώρτζη Μηλιά με όλα τα βασικά στοιχεία που αφορούν την αναρρίχηση και ένα καπελάκι MILIAS CAMPS.

Παρατήρηση: Το πρόγραμμα της σχολής μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή τις ανάγκες των μαθητών με στόχο πάντα την καλύτερη εκπαίδευση και τη  μέγιστη δυνατή ασφάλεια που αποτελεί και το βασικότερο κριτήριο του όλου σχεδιασμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αναρρίχηση είναι μία δραστηριότητα επικίνδυνη που απαιτεί σοβαρότητα και πολλή προσοχή.

Μετά το τέλος της σχολής, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να είναι σε επικοινωνία μαζί μας για συμβουλές σε ότι αφορά την επιλογή των διαδρομών και των αναρριχητικών  πεδίων στα οποία θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα εκτός σχολής αλλά και για γενικότερη στήριξη και βοήθεια στην εξέλιξή τους στην αναρρίχηση βράχου. Σημειωτέον ότι στοιχεία αναρρίχησης, τεχνικές με τα σχοινιά, ρελέ, τεχνικές ασφάλισης, ραπέλ και πολλά άλλα είναι απαραίτητες γνώσεις για οποιονδήποτε θέλει να κάνει σοβαρό βουνό με ασφάλεια, ακόμα και χωρίς να στοχεύει ειδικά στην αναρρίχηση. 

* Ο Τζώρτζης Μηλιάς, εκπαιδευτικός (χημικός), προπονητής ορειβασίας(ΓΓΑ, ΕΟΟΑ) και οδηγός βουνού (ΕΟΟΑ, μέλος ΣΕΟΒ), είναι ένας  από τους δημιουργούς της MILIAS CAMPS..   Γνωστός σε όλους από τη δράση του στο βουνό με νεανικές ομάδες, έχει επαναλάβει και ανοίξει δεκάδες νέες αναρριχητικές διαδρομές (κάποιες από τις οποίες θεωρούνται κλασσικές) και οργανώσει και εξοπλίσει νέα αναρριχητικά πεδία.

   Πιστοποιημένα πτυχία από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης