Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Parnassos Circuit Snowrunning Race. Ο 3ος αγώνας του MTR CUP 2012

Ο 3ος αγώνας του MTR CUP 2012 με την ονομασία Parnassos Circuit Snowrunning Race, θα γίνει την Κυριακή στις 1/04/2012 στον Παρνασσό σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου στα Κελάρια. Το σχέδιο του αγώνα περιγράφεται παρακάτω: Θα είναι ατομικός αγώνας και θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι στις κατηγορίες Ανδρών(1,2,3,4) και Γυναικών σε αποστάσεις 2km, 8km, και 16km. Μπορεί να συμμετάσχει με άνεση ένας αρχάριος ή μέσος δρομέας αλλά μπορεί ταυτόχρονα να τεστάρει την πορεία της προετοιμασίας του και ο έμπειρος αθλητής του αθλήματος. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο αγώνα ορεινού τρεξίματος σε υψόμετρο 2000 μέτρων σε πατημένη κυκλική χιονισμένη διαδρομή.
Οι συμμετέχοντες, θα έχουν θέα, από τη μια τις πανέμορφες χιονισμένες κορυφές του Παρνασσού, και από την άλλη το απέραντο γαλάζιο του Κορινθιακού κόλπου. Παράλληλα θα μπορούν να πιέσουν τον εαυτό τους στα όρια αφού θα νοιώσουν ασφαλείς, από το περιβάλλον του αγώνα καθώς ότι και να τους συμβεί θα βρίσκονται δίπλα στις εγκαταστάσεις του Χ.Κ Παρνασσού.

Η διαδρομή θα είναι ένας οριοθετημένος διάδρομος με μικρή συνολική θετική υψομετρική διαφορά μήκους 2000μ. και πλάτους 5μ. σε πατημένο χιόνι έτσι ώστε να μην βουλιάζουν οι δρομείς και να μπορούν να προσπερνούν άνετα οι πιο γρήγοροι. Η αίσθηση σε τέτοιο τερέν μοιάζει όπως το τρέξιμο σε χόρτο ενώ μειώνονται στο ελάχιστο οι κραδασμοί. Ο αγώνας θα είναι μια πολλή καλή προετοιμασία για όσους έχουν σχεδιάσει να τρέξουν στους επόμενους μήνες σε κάποιο αγώνα ορεινού τρεξίματος που θα κινείται για αρκετά χιλιόμετρα σε υψόμετρα μεγαλύτερα η κοντά στα 2000μ.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα θα υπάρχουν από τη διοργάνωση για τους αθλητές σημεία ανεφοδιασμού νερού και ενεργειακές μπάρες κάθε 2km. Ταυτόχρονα, θα μπορεί ο κάθε αθλητής να αφήνει και να βρίσκει εκεί κάτι ιδιαίτερο που τυχόν αυτός επιθυμεί για ανεφοδιασμό πέρα από αυτά της διοργάνωσης. Με τον τερματισμό του πρώτου αθλητή κάθε απόστασης ο αγώνας θα τελειώνει αυτόματα για όλους πιθανόν με λιγότερους γύρους για κάποιους.

Η μεγάλη πρόκληση της διοργάνωσης είναι ότι μπορεί ο κάθε αθλητής να συμμετέχει σε έναν ή περισσότερους αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν ο ένας μετά τον άλλο με ένα μικρό διάλλειμα μεταξύ τους. Αυτός που θα τρέξει σε όλες τις αποστάσεις(26 χιονισμένα χιλιόμετρα στα 2000 μέτρα)!!!! και θα πετύχει τον καλύτερο συνολικό χρόνο θα ανακηρυχθεί ως ο snowman 2012 και θα τύχει ειδικής βράβευσης. Επίσης θα βραβευτεί αυτός που θα πετύχει τον ταχύτερο γύρο τόσο στα 8km, όσο και στα 16km.

Θα υπάρχουν για όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα, t-shirts, CD με τις φωτογραφίες του αγώνα και φυσικά ένα μίνι γεύμα για την αναπλήρωση των θερμίδων. Τέλος, όλοι όσοι τερματίσουν θα λάβουν δίπλωμα και μετάλλιο τερματισμού.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Για να διευκολύνουμε τους αθλητές που θα έρθουν στον αγώνα από την Αθήνα θα υπάρξει από τη διοργάνωση δωρεάν ένα δρομολόγιο πούλμαν από Αθήνα για Χ.Κ Παρνασσού με επιστροφή. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 06.00 από το Καλλιμάρμαρο με ενδιάμεσες στάσεις στη λεωφόρο Κηφισίας και θα επιστρέψει το απόγευμα μετά το τέλος των αγώνων.